Brașov versus Buzău

 

paulnegoita.ro:
Înainte de a candida la Primăria Buzău călătorisem mult. Luasem din fiecare loc câte ceva, pe care voiam să-l alătur principialului scop al demersului meu, acela de a facilita fiecărui membru al comunității buzoieni posibilitatea de a-și atinge aspirațiile.

Alături de călătoriile adunate în timp am studiat și starea unor orașe care-mi plăceau. Brașovul a fost printre ele,

Vechi, prizat de turiști, avea totuși o economie în cădere și un aspect …greoi, de oraș prost organizat.

Am revenit de ceva timp la Brașov. E incredibil! E occident!  Și când mă gândesc că în 2012 avea un buget comparabil cu Buzăul ….

Orașul acesta a zburat, nu a mers spre viitor! Pur și simplu a zburat! Totul a luat o turnură la care nu mă gândeam când le-am citit bugetul. Până și artiști pe care ai găseai pe Montparnasse, îi afli acum în Piața Sfatului. Singura deosebire ar fi că atunci erau mulți de-ai noștri, iar acum sunt de-ai lor. Show – uri stradale sunt susținute de tineri veniți din occident. Au simțit și ei unde-s banii, unde-i forța economică. Ce să mai spun despre investitorii în tot felul de afaceri mai mici sau mai mari. Orașul crește calitativ și spre laturi, mai ales spre Cristian.

Străzile, hotelurile și restaurantele sunt ca Babilonul. Toate limbile pământului.

Nu i-am studiat evoluția demografică, însă acest oraș vechi de zile trăiește o primăvară.

Crește cu o viteză uimitoare, ceea ce însemnă că motorul economic e turat, că sunt investitori, că are viitor sigur, că e bine administrat.

Am mai trecut prin Brașov, dar parcă acum e marele boom! M-am simțit extraordinar să văd că un oraș din România poate atrage atâția turiști și atât de multe investiții. Am simțit peste tot o creștere a calității serviciilor și un grad de ospitalitate specific afacerilor care urcă.

Mergeam prin mulțime cineva m-a oprit și mi-a zis: Dara viitoare să veniți la mine! Am un apartament în Brașov! Îmi face mare plăcere să vă găzduiesc!  De fapt sunt muți buzoieni care și-au plasat banii în imobiliare la Brașov, în ansambluri rezidențiale noi și constat că au avut un simț fin al viitorului.

Am plecat cu un sentiment de mare satisfacție când am văzut câți străini vin și injectează bani în industria locală brașoveană. E bine. Se creează prosperitate.

Felicitări brașovenilor și celor care au crezut în ceea ce trăiesc astăzi acolo! E clar, sunt aici pentru că au făcut alegeri bune și acum le este bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu