Mai citiți?

 Astăzi, în drum spre casă, am fost oprit pe strada Răscoalei din Buzău cu întrebarea: Mai citiți? Evident, nu am plăcere mai mare!

Am fost invitat să aștept și domnul Dragoș Nonciu mi-a adus două volume, unul de poezie, Martie sălbatic, iar celălalt Gerom, conținând un roman.

Admirabil actul livresc! Să scrii trebuie să ai mai mult decât oase tari, trebuie să ai nervii tari.

Nu fac o analiză a cărților pentru că am nevoie de o lectură consistentă, însă este apreciabil efortul intelectual al autorului.

Ca editor și proprietar de tipografie am lucrat cu mulți autori. La fiecare am găsit structuri ideatice interesante. I-am îndemnat mereu să continue să descopere și să se descopere. Jocul cu litera, cu imaginația, cu viața personajelor, cu metafora mi-a plăcut și cred că este un exercițiu al minții care te ține în formă.

Pe de altă parte, scrisul înseamnă meditație, reflecție, concepție, experiență de viață. De ce să lași să moară ceea ce poți împărți cu ceilalți?

Felicitări celor care au curajul să scrie, așternându-se pe foaia albă! Scrisul e un act de generozitate.

Scrisul mai poate fi și o mare patimă. Admirație pentru cei care  ard în călimară sau printre taste.

Cât despre disponibilitatea lecturii ..... Ar fi păcat să nu trăiți mai multe vieți, experiență pe care nu o poți avea decât citind.

Așadar, citiți și trăiți! Trăiți viață după viață, așa cum în realitate nu puteți trăi.

Eu mă mut pe Răscoalei cu viața câteva ceasuri, cât dau o fugă pe diagonală prin cărțile primite.

edituraomega.ro 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu