paulnegoita.ro: 

Îl urmăresc pe David Popovici cu fascinație, ca toți românii. Tânărul acesta are ceva mai mult decât forța trupului. Are forța minții. Are lucrurile bine ordonate în cap. Are disciplină și o rapiditate a gândirii la fel de mare cu cea a deplasării prin apă.

Toate aceste calități îl ajută să depășească precaritatea condițiilor de pregătire sportivă.

David Popovici nu e doar un înotător. Este un gânditor. Pentru el experiența vieții și a competițiilor au reprezentat lecții utile.

Atunci când forța fizică nu-i va mai fi suficientă pentru a se bate cu cei rapizi, David Popovici nu va rămâne fără succes. În orice activitate se va implica va fi un campion, pentru că e coerent în gândire, e un bun strateg al propriei vieți, e disciplinat, e serios, nu e zeflemist, nu e îngâmfat, nu se pretinde a fi ceea ce nu este, se cunoaște bine pe sine, este educat, are o grilă valorică de la care nu se abate.

Priviți cât de coerent vorbește. Ascultați cât de profund vorbește. Nu spune banalități. Nu aruncă glume de doi bani. Nu răspunde doar ca să se audă vorbind. Nu are joacă superficială cu microfonul.

Cine se oprește doar la calitățile de înotător ale acestui tânăr, pierde mult. El este un lider al unei generații. Un lider moral, un om care formulează opinii pertinente și o face uimitor de matur și coerent, în vremuri în care coerența celor care apar pe sticlă e tot mai rară și maturitate celor care ascultă …. au sincope.

Nu se minte pe el și nu minte. A reușit pentru că mușchii sunt conduși de o inteligență sclipitoare, iar caracterul e construit pe o modestie imensă.

Mi-a fost teamă că succesul îl va dezbrăca de o parte dintre aceste calități. Însă creșterea lui David Popovici este una din ce în ce mai viguroasă. Îl simți cum crește integral, nu doar sportiv.  Tot mai mult se dovedește a fi un domn, care deși nu are cravată și costum, cu slip, are prestanță. E un om capabil să știe ce are de făcut cu viața lui.

Nu e un tânăr inconsistent care se zbenguie cu talent în bazine, ci e un om pe care viața nu-l va îneca nici pe uscat. 

Cu toate că este campion la un sport individul, din modul în care gândește transpare clar faptul că poate fi oricând cel mai bun lider de echipă.

Succes David Popovici! Fii torță și luminează calea din generației tale! Fiecare generație are nevoie de lumini călăuzitoare. Tu ești o asemenea lumină!

Care sunt secretele lui David Popovici? https://paulnegoita.ro/2024/08/03/ce-l-face-le-david-popovici-mai-puternic-decat-este/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu