paulnegoita.ro: 

Este 15 August și Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Pe 8 Septembrie va fi din nou sărbătorită Fecioara Maria. Acum e Sfânta Maria Mare, pe 8 Septembrie, când sărbătorim Nașterea Maicii Domnului, în popor se spune că este Sfânta Maria Mică.

Teologic vorbind, poporul are dreptate. Nașterea sfinților este mai puțin importantă decât nașterea lor în veșnicie. Atunci începe adevărata viață în Cerul pe care l-au așteptat, l-au crezut și de care s-au preocupat întreaga viața.

Dacă pentru sfinți trecerea în viața veșnică este mai importantă decât nașterea în lumea de aici, pentru Maica Domnului, cea dintâi între sfinți, e asemenea.

Cumva, poporul mai are dreptate atunci când spune că cei ce poartă numele Maicii Domnului pot fi ce cel mai bine sărbătoriți de ziua Nașterii Maicii Domnului, adică pe 8 septembrie, însă nu e deloc greșit să transmiți urări de bine tuturor celor care poartă numele Fecioarei Maria și pe 15 August.

Fiecare zi este o minune și fiecare zi e prilej de urare. Celor din jurul nostru, cu deplină dragoste, le dormim binele oricând. Cum am putea pierde ocazia dă le-o spunem la o mare sărbătoare? Dacă noi le urmăm La mulți ani!  pe 15 August o facem pentru ocrotitoarea lor spirituală, Maria și pentru iubirea pe care le-o purtăm.

Așadar, dragi sărbătoriți care purtați numele Fecioarei Maria, bucurați-vă de ocrotirea ei! Vă doresc să fiți binecuvântați cu ani mulți și plini de bucurie!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu