Șocul și schimbarea


paulnegoita.ro 

Aud destul de des această frază scrisă în titlul articolului de la persoane care, din bine ce erau, au constatat brusc că o boală dură. precum cancerul, a apărut ca peste noapte.

Nicio boală nu apare peste noapte, iar  cancerul nici atât. Din păcate, știm că nu sunt multe lucruri cum nu trebuie în viața noastră. Cu unele ne alintăm și spunem că vom trăii o sută de ani și continuăm ce le facem, pe altele le facem pentru că, pur și simplu, nu ne imaginăm că viața noastră ar putea fi și altfel.

Doar atunci când apare șocul, apare forța schimbării. E drept că după ce pericolul trece, o parte dintre obiceiuri revin, însă nimeni nu mai este cum a fost și ce a fost după o încercare dură.

Viața nu doar rutină. e timp de reflecție, motiv pentru care nu e rău să reflectăm la ce e rău și ce e bine în ceea ce facem și să eliminăm ceea ce ne roade cel mai tare.

Dacă ai un pantof care te strânge sau te rănește, nu ei măsuri? Ei pentru că simți durerea la aproape fiecare mișcare.

O suferință interioară e mult mai chinuitoare, chiar dacă nu semănă cu durerea provocată de bătătura de la picior, spre exemplul Însă durerile interioare sunt neglijate pentru că par a fi altfel de răni, care pot fi ascunse. Și totuși, cândva, acea suferință poate declanșa furtuna.

De ce să ajungi să renunți la ceea ce e rău ca urmare a unui șoc, când poate fi prea târziu, și să nu o faci la timp, mai ales că știi unde ți-e viciul, știi că nu-i bine ceea ce faci, însă nu vrei cu adevărat să pui stop la ceea ce faci.

Dacă nu te oprești la timp din răul pe care ți-l faci, nimeni nu o poate face în locul tău…

Deci, meditație și acțiune. Viața nu atât de lungă cât pare și nu suportă să o tratezi prost. Fii înțelept și bun cu tine însuți, și-ți va fi bine!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu